HZ MEHDİ (A.R) ve YARDIMCILARI İL BULUŞMA YERİ

HZ MEHDİ (A.R) ve YARDIMCILARI İL BULUŞMA YERİ
KONYA AZİZİYE CAMİSİ BULUŞMA YERİ

3 Temmuz 2013 Çarşamba

MEHDİ (A.R) BİR PEYGAMBER OLMASI

Mehdi ar ın için genel hadislere bakıldığında peygamberimiz gibi 40 yaşında zuhur edecek olması,onun bir peygamber gibi insanlara gizli kalması ,peygamberlik mührünü sırtında taşıması,bir gecede mehdi olması,meleklerle destek görmesi,bir kuşa işaret ettiğinde eline konması,kerametler göstermesi,hz isa as a namaz kıldırması insanın aklına yoksa mehdi bir peygamber mi sorunusunu getiriyor?

Mehdi'nin omzunda Peygamber Efendimiz'deki nübüvvet mührü bulunacaktır. (El-Kavlu'l Muhtasarr Fi Alamatil Mehdiyy- il Muntazar, s. 41)

Omzunda Peygamber'in alameti vardır. (Kıyamet Alametleri, s. 165/Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 23)

Omzunda Peygamber'in nişanı vardır. (Kıyamet Alametleri, s. 163) 

Hadis-i şeriflerden anlaşılacağı üzere Hz. Mehdi'nin iki omuzu arasında Hz. Muhammed'de olduğu gibi açık bir alamet olan "nübüvvet mührü" olacaktır.  

Madem peygamber değil neden sırtında peygamberlik mührü var?

Ebu Saib b. Yezid'den rivayet edilmiştir: "Gözüm Peygamberimiz'in iki omuzu arasındaki mühüre ilişti." (Sünen-i Tirmizi, 6/126)

Cabir b. Semüre'den rivayet edilmiştir: "Resululah'ın mühürü güvercin yumurtası kadar bir yumru idi." (Sünen-i Tirmizi, 6/126) 

Görüldüğü gibi hz mehdi ar sadece peygamberlere has bir mührü iki omuzu arasında taşıyacaktır..


Geçimişte yaşamış toplumlar ALLAH cc bir daha peygamber göndermez demişlerdi..

Tüm olarak yeryüzünün meliki dört tanedir. Onların ikisi: Zülkarneyn ve Süleyman müminlerden, diğer ikisi, Nemrud ve Buhtunnasr kafirlerdendi. Yere beşinci olarak Ehl-i Beyt'imden biri sahip olacak. Yani Mehdi. (Mektubat-ı Rabbani, c. 2, s. 251)

... Ebu Hamzai Somali'den: 
    İmam Muhammed Bakır aleyhisselam'ı şöyle buyururken duydum:       "Ali Muhammed'in Kaimı-aleyhimusselam (Hz. Mehdi) zuhur ettiğinde Allah ona müsevvim (varlıkları düzene koyan), mürdif (birbiri ardınca, birbirine tabi), münzel (indirilmiş, nazil edilmiş) ve kerrüb (Allah'a en yakın olan) MELEKLERLE YARDIM EDECEKTİR.       CEBRAİL, ONUN ÖNÜNDE OLACAK, MİKAİL SAĞINDA VE İSRAFİL İSE SOLUNDAN GELECEKTİR. Ve korku bir aylık yoldan onun önünden, arkasından, sağından ve solundan ilerleyecek. (Allaha) yakın melekler de onun hizasında olacaklar...   (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 274)       CEBRAİL İLE MİKAİL ONU KENDİ ARALARINA ALACAKLAR.   (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s. 274)       DOKUZ BİN ÜÇYÜZ MELEK ONA YARDIM İÇİN İNECEK   Şöyle arzettim: Sana feda olayım. Bütün hepsi onunla birlikte mi olacak? Buyurdu ki: Evet, onlar NUH ile birlikte gemide, ateşe atıldığı zaman İbrahim'le birlikte, deniz yarıldığında MUSA ile birlikte ve Allah göğe yükselttiği zaman İSA ile birlikte olan meleklerdir. Bunların dört bini belirlenmiş ve RESULULLAH'LA birlikte olanlardır ve üçyüz onüç melek Bedir'de onunla birlikte idi... Onların hepsi Kaim aleyhisselam'ın kıyamını beklerler.   (Gaybeti numani, s. 368)       Muhammed bin Müslim şöyle der: "Haceti olan biri onu çağırdığında kim ona icabet eder." Ayeti hakkında İmam Muhammed Bakır aleyhisselam şöyle buyurdu: Bu ayet Kaim aleyhisselam hakkında nazil olmuştur. Beyaz bir kuş şeklinde Kabe'nin oluğundan gelip HALKIN İÇİNDE HZ. MEHDİ'YE İLK BİAT EDECEK OLAN CEBRAİL ALEYHİSSELAMDIR.   (Şeyh Muhammed b. İbrahim-i Numani, Gaybet-i Numani s.374)


Ahmed İbni Ebi Şeybe, İbni Mace ve Naim b. Hammad Fiten isimli kitabta Hz. Ali’den tahric ettiler, Resulullah (s.a.v.) buyurdu: Mehdi, bizden Ehli Beyttendir. Allah O’nu bir gecede ıslah eder. (olgunlaştırır).

Hakim, İbni Mace ve Ebu Naim, Hz. Enes’den tahric ettiler. Ben Resulüllah (s.a.v.)’den duydum. Şöyle buyurdu: Biz Abdülmuttalip’in evladından yedi kişi, Cennetin efendileriyiz. Ben, Hazma, Ali, Cafer, Hasan, Hüseyin ve Mehdi.

Görüldüğü gibi hz mehdi ar tıpkı bir peygamberde oluşabilecek butun alametlere sahib biri olacaktır. Bu da hz mehdi ar ı bir peygamberlik makamına oturtuyor...

Bir çok müslüman Hz Muhammet sas den sonra peygamber gelmeyeceğine inanmakta buna rağmen hz isa (as) ın da geleceğine de inanmaktayız..

Nasıl bir çelişki...geçmişte peygamber olarak gönderilen bir insan tekrar geldiğinde peygamber olmayacak demek biraz saflık olur herhalde...

Buna göre hem Hz İsa(as) hemde Hz Mehdi (ar) da peygamber olacak..(geldiklerinde göreceğiz inşallah)

8 yorum:

  1. EMRİ BİL MARUF NEHYİ ANİL MÜNKER ; DİNİMİZCE FARZDIR
    BU UYARI İYİLİĞİ EMRETMEK KÖTÜLÜKTEN NEHYETMEK İTİBARİ İLE YAZIYI YAYIMLAYANA BİR UYARIDIR


    HZ. MEHDİ DAHİ OLSA RESULLULLAHTAN SONRA; SON NEBİ DEN SONRA PEYGAMBERLİK KESİLMİŞTİR

    KİM Kİ İDDİADA BULUNUR AYETİ İNKAR İLE KÜFRE VARIR

    BÖYLE BİR KİMSENİN TEVBE VE İMANINI TAZELEMESİ GEREKİR

    HZ İSA NIN MEHDİYE UYMASI VE İLK GÖRÜŞMEDE NAMAZI ONA KILDIRTMASI DEMEK PEYGAMBER OLARAK GÖREVLİ OLMADIĞINI GÖSTERMEK İÇİNDİR VE SADECE BİR DEFAYA MAHSUSTUR
    ONDAN SONRAKİ TÜM NAMAZLARI İSA A.S KILDIRACAK VE BU KESİNDİR

    SİZLER BU ÜMMETE ALLAH IN LÜTFÜ ÜZERİNE BİRBİRLERİNİZ ÜZERİNE EMİRLERSİNİZ BUYURACAK VE BUNU UYGULAMA İLE TASTİK İÇİN BİR DEFAYA MAHSUS NAMAZ KILMASI İÇİN MEHDİYE KILDIRMASINI SÖYLEYECEK
    SONRAKİ TÜM NAMAZLARI ŞÜPHE YOKKİ İSA A.S KILDIRACAK

    BU SAYFAYI AÇAN BU SAYFADAKİ HATALI YAZISINI DÜZELTSİN İNSANLARIN İMANINA ZARAR VERMEKTEN VAZGEÇSİN
    ÖNCE TEVBE SONRADA İMAN VE NİKAH TAZELESİN

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Kardeş Kuranı kerimin neresinde hz muhammed sas son peygamberdir diya yazıyor.Böyle bir ayet yok sadece türkçeye çeviri hatası var

    Hz muhammed sas ALLAH cc ın resulu ve nebilerin sonuncusudur..

    ayetindeki nebi kelimesini türkçeye çeviren bazı kişiler nebi kelimesi yerine peygamber kelimesini kullanmışlardır..

    Bunun sebebi hristiyanların hz isa gelecek siz bize tabi olacaksınız demeleri yüzündendir..

    Nebi:kitap verilen peygamberlerdir..yanikitap gönderilen son peygamberdir Hz Muhammed sas dir.Ondan sonra peygamber gelecektir.

    Bu sebeple bir çok yerde Mehdi RESUL olarak adlandırılır..

    ayetin latincesini okursan sende görürsün..

    selametle..

    YanıtlaSil
  4. http://vaadedilenmehdi.blogspot.com/2012/05/efendimiz-sav-gonderilmesinden-sonra.html

    YanıtlaSil
  5. Bu dediğin küfürdür! Nebi ve Resul aynı şeylerdir. Sadece birisi yeni bir şeriat ile gelmiştir, diğerleri ise gelen şeriata uymuşlardır. Tüm fark buradadır. Bir resul hem nebidir de, ama her nebi bir resul değildir.

    Çabuk tövbe edin bu sapık görüşünüzden. Mealcilik sizin kafanızı ele geçirmiş. Bunca alim böyle bir şey dememiş de şimdi 3-5 sapık resul ile nebi arasında ki farkı güya keşfediyor.

    Eğer bu lafınızı geri çekmezseniz ve nefsinize uymakta ısrarcı olursanız, kıldığınız bütün namazlar, tuttuğunuz oruçlar,ibadetler boşa gidecektir. Birde dünyada da haramlardan sakınmaya çalışıyorsanız.... eyvah iki tarafta gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hz isa as geldiginde karsinina gecip senin peygamberligini inkar ediyoruzmu diyeceksiniz yani..yahudilerin peygamberimizi inkar etmelerinin sebebi buydu cunku Allah cc artik peygamber gondermez diyorlardi..

      Sil
  6. Hz mehdi ar icin 3 asure zaman kaldi Allah cc in izni ile 2018 in 2 ayina kadar cikacaktir..insaallah...

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil